Tetőtéri beépített szekrény magasfényű festett ajtókkal

A referencia képen látható tetőtéri beépített szekrény elkészítéséhez, és tervezéséhez a bútor megrendelőjétől szabad kezet kaptam. Elsődleges célom egy olyan, egyedi különleges kategóriába tartozó, nem mindennapi beépített helytakarékos bútor alkotása volt, ahol az elegancia és a praktikusság dominál. Szeretem a különleges megoldásokat és a kihívásokat! 🙂

Magasfenyu-feher-tukros-tetoteri-beépített -gardrob-szekrény-va-290px      tetoteri-beepitett-szekreny-skicc

Az ajtófront magasfényű festett MDF bútorlapból készült és a szekrény keretéhez a belső korpusz és a fiókos elemek gyártásához 18mm laminált forgácslapot alkalmaztam. Az ajtók szappanmart kiképzéssel készültek, a frontra egyedileg készített sablon szerint gyártott fazettázott tükrök lettek ragasztva.

A középső ajtó élébe plusz ovális alakú 4mm-es savmart edzett üvegek kerültek. Külön fázisban készültek az ajtók és az ajtókat díszítő tükrök és üvegek. A korpusz elkészülése után felszereltem a pontosan kiképzett natúr MDF ajtókat úgy, hogy párhuzamosan kövessék az ajtók széleit és körbe a fal síkját, valamint az ajtók között is egyforma rések legyenek. Majd ezután, a terveim alapján kirajzoltam méretarányosan a tükrök és üvegek pontos helyét és formáját.

Következő lépésben tudtam legyártani az ajtókra kirajzolt formák után a tükrök és üvegek pontos sablonját. A szekrény különlegességét még fokozza, hogy a bútoron nincs fogantyú. Ez a megoldás viszont speciális keretkiképzést igényelt, amire két okból volt szükség. Egyrészt az ajtók közötti kerethatás miatt, másrészt a megfelelő ajtónyitás érdekében. A ferde oldal felé eső ajtók a tetőtér kiképzése miatt egy oldalra nyílnak és a kényelmes hozzáférés érdekében az ajtók teljesen, 170 fokban kifordulnak.

A beépített szekrény belső kialakításra is nagy hangsúlyt fektettem, kiváló minőségű kiegészítőket alkalmaztam. A belső fiókos részek tervezésénél is törekedtem az egyediességre, esetleges célom az volt, hogy külön bútorként is használni lehessen az elemeket.

A lenti képeken láthatóak a leírásomban említett megoldások, a bútorgyártás előkészületei és maga a gyártás.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük